contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

5 Korkeakoulunkatu
33720
Suomi

Kiltakuulumisia

Tampereen Arkkitehtikilta RY:n Puheenjohtajan kevään päättävät kiltakuulumiset jäsenille ja pääsykoehakijoille

Roosa Sippola

Hei kaikki nykyiset ja tulevat jäsenet!

Kevätkausi alkaa olla päätöksessään, ja ensi viikolla on taas neljäpäiväisten pääsykokeiden aika. Huomauttaisin vielä koululla liikkuvia ihmisiä, että juuri kyseisestä syystä piirustussalien läheisyydessä liikkuminen on ensi viikon ajan kiellettyä! Kulku esimerkiksi henkilökunnan tiloihin tapahtuu suoraan rakennustalon aulasta.

Seuraava osuus on omistettu ensiviikolla piirustuskokeisiin tuleville kokelaille.

Kun minä hain pääsykokeisiin, en tiennyt lainkaan mitä odottaa. Suurimpana vinkkinä sanoisin, että tärkeintä pääsykokeissa on pitää pää kylmänä – yksi pääsykokeissa testattava osa-alue on hakijan kyky työskennellä paineen alla. Pääsykokeista kannattaakin nauttia mahdollisimman paljon, koska harvassa muussa pääsykokeessa pääsee näyttämään luovuuttaan niin laajasti ja pitämään samalla hauskaa! Kokeetkin ovat vain pintaraapaisu siitä, mitä seuraavaksi on luvassa.

Ensimmäinen vuosi kuluu todella monipuolisten kurssien äärellä. Eka lukuvuosi koostuu esimerkiksi esitystekniikan opettelusta, arkkitehtuurista ja arkkitehtuurin historiasta, yhdyskuntasuunnittelusta ja taiteesta. Arkkitehtuurin opiskelu poikkeaa myös vahvasti yleisestä koulumuotista: opiskelu on todella vahvasti projektivetoista, ja suurin osa opiskeluun käytetystä ajasta on itsessään harjoitustöiden tekemistä. Suurin osa ensimmäisen vuoden projekteista tehdään pääsykokeista tutuilla välineillä käsin, jonka johdosta piirustussalit taatusti tulevat tutuksi.

TTY:llä vallitsee hyvä yhteishenki, ja opiskelun lisäksi kampukselta löytääkin varmasti mieleistänsä opiskelijatoimintaa. Koko vuosi on täynnä eri kiltojen järjestämiä opiskelijatapahtumia, ja mikäli kaipaa lisäaktiviteettejä, voi aina liittyä johonkin harrastekerhoon ja käyttää kampuksen tarjoamia harrastusmahdollisuuksia.

Pääsykokeiden jälkeen torstai-illalla järjestetään perinteinen killan pääsykoepiknik Sorsapuistossa. Kaikki ovat tervetulleita, niin pääsykokeisiin osallistuvat kuin killan jäsenetkin. Piknikin facebook-tapahtumaan pääset tästä.

Sitten sinulle, jäsen

Aivan ensimmäiseksi: Killan rekisteröinti on saatettu päätökseen! Tämä ei juuri muuta killan toimintaa aikaisemmasta, mutta avaa erilaisia ovia toiminnan suunnittelussa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi killan oma mökki?

Mikäli arkkari-ikävä iskee, tai haluaa viettää hauskan kesäviikonlopun, kannattaa suunnata Kesä-Kiljavalle. Kaikkien arkkareiden yhteinen kesätapahtuma järjestetään tänä vuonna heinäkuun 14.-16. päivä. Kesä-Kiljavan facebook-tapahtumaan pääset tästä.

Tämän lisäksi raatimme kaipaa pientä täydennystä ensi vuotta ajatellen; Kiltamme tarvitsee vuosijuhlavastaavan organisoimaan 48. vuosijuhlia!

Millaista toimintaa sinä haluaisit nähdä syksyllä ja tulevaisuudessa? Onko sinulla ideoita, joilla parantaa kiltatoimintaa? Mikäli kiinnostuit sitten vujuvastaavan pestistä tai sinulla on muuten vain sanottavaa, laita sähköpostia raadille osoitteeseen tamark@tut.fi.

Toivottavasti nähdään piknikillä tai viimeistään syksyllä!

Kesäisin terkuin,

 

Joel

puheenjohtaja 2017

Tampereen Arkkitehtikilta ry

CadPiece

Roosa Sippola

Kilta on ottanut projektikseen tilata A-oheistuotteina ikiomia CadPieceja, joissa voisi mukavasti viettää aikaa vaikka vuorokauden ympäri. Nämä mustat college-haalarit tilataan Minorialta, joka on vaatetusalan opiskelijoiden oma yritys. College-haalareiden suunnittelijoina ja tekijöinä ovat toimineet Minna Hietikko, Salla Nikola ja Mari Haikonen. CadPiecet ovat näin ollen suomalaista työtä ja huippulaadukkaita! Hintaa haalareille tulee yhteensä noin 60-75€. Painatuksena/brodeerauksena Cadpieceissa on A-logo, joka painatetaan joko reiteen, kylkeen, rintaan tai selkään.

Ensimmäinen noin 30 kappaleen erä saapuu lokakuussa 2017, ja sitovien ennakkovarauksien kerääminen alkaa ma 8.5. klo 10.00. Näytekappaleita löytyy kolmessa eri koossa (S, M ja L) ja niiden sovittamisesta kannattaa olla yhteydessä Janne Hietalahteen (0504348911, janne.hietalahti@student.tut.fi). Koska haalareita tilataan syksyllä vain 30 kappaletta, kannattaa toimia nopeasti mikäli on kiinnostunut tilaamaan itselleen omat CadPiecet!


The guild has been thinking about ordering CadPieces that would be comfortable to wear all day long. These black college-jumpsuits will be ordered from Minoria which is a company founded by clothing business students. Therefore CadPieces will be Finnish design and really high quality! The jumpsuit costs approx. 60-75€. There will be an A-logo on them and it'll be printed to thigh, side, chest or back.

The first set of some 30 CadPieces will arrive on October 2017, and binding pre-ordering starts on Monday at 10am. Samples come in three sizes (S, M & L). If you'd like to try them on, contact Janne Hietalahti (0504348911, janne.hietalahti@student.tut.fi). In case you feel like ordering yourself a CadPiece, act fast because only 30 CadPieces will be ordered!

Teekkarikaste

Roosa Sippola

Skumppaa satoi ja tunnelma oli huipussaan, kun fukseista tuli teekkareita Tammerkosken kuohuissa! Tänä vuonna arkkarifuksien härweli "Arkkitehtuurin laboratorio" jopa vei parhaan härwelin tittelin.

Tampereen arkkitehtikilta toivottaa onnea uusille teekkareille!


On the 1st of May our fuksis were dipped to the raging rapids of Tammerkoski! Architecture student fuksis' härweli "Architecture laboratory" even won the title of the best härweli this year.

TamArk congratulates fuksis for becoming teekkari!

(c) Venla Härmäläinen

(c) Venla Härmäläinen

 
(c) Venla Härmäläinen

(c) Venla Härmäläinen

(c) Juha Korpela

(c) Juha Korpela

(c) Ria Aasholm

(c) Ria Aasholm

(c) Kauppila

(c) Kauppila

(c) Kauppila

(c) Kauppila

(c) Venla Härmäläinen

(c) Venla Härmäläinen

Kumisitsit

Roosa Sippola

Wapun kumisimmat sitsit lähestyvät! Tiedossa joustavia asukokonaisuuksia ja sitäkin venyvämpiä moraalikäsityksiä. Vedä siis päälle mustaa lateksia ja kimpoile Bommariin nauttimaan vuoden hurjimmista sitseistä 22. huhtikuuta klo 16.00–22.00!

Liput sitseille maksavat 15€/henkilö.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Facebook-tapahtuma


The most rubbery sitsi's of the year are close! Here you can expect stretchy outfits and even more elastic morals. So dress up in your black latex and come to Bommari to experience the wildest sitsi's of the year on 22. of May at 16:00-22:00 !
 

The tickets cost 15€/person

The sign up has ended.

TamArkin ja Bionerin beerpong-karsinnat

Roosa Sippola

Beerpongin MM-kisat lähestyvät ja on jälleen aika erottaa jyvät akanoista, toisin sanottuna kamppailla killan beerpong-mestaruudesta. Viime vuoden tapaan Bioner ja TamArk järjestävät yhteiset beerpong-karsinnat 20.4. TamArkin kiltahuoneella klo 18.00 alkaen. Kiltojen parhaille joukkueille on tarjolla edustuspaikat beerpongin MM-kisoissa!


Huom! Jos joukkueenne tavoittelee killan edustuspaikkaa beerpongin MM-kisoissa, molempien joukkueen jäsenten tulee olla samasta killasta!


Bioner and TamArk are organizing beerpong world championship try-outs 20.4. @ TamArks guild room.

The best teams from both guilds will get an opportunity to participate in the World Championships of Academic Beerpong!
 

Tampereen Arkkitehtikillan 47. vuosijuhlat

Roosa Sippola

Tampereen Arkkitehtikillan 47. vuosijuhlia vietettiin 25. helmikuuta teemalla myyttinen pohjola. Pääjuhlapaikkana toimi tänä vuonna Finlaysonin Vooninkisali, ja varsinaista pääjuhlaa edeltänyt cocktail-tilaisuus järjestettiin Klubi 57:ssa. Illan aikana päästiin nauttimaan muun muassa viihdyttävistä puheista, herkullisesta ruuasta ja arkkaribändi SMFBS:n musiikista.

Suuret kiitokset ahkeralle vuosijuhlavastaavalle, koko vuosijuhlatiimille ja sponsoreille, jotka yhdessä mahdollistivat ja järjestivät näin huikeat vujut!

TamArkin 47. vuosijuhlat ikuisti Helmi Hytti, ja lisää kuvia juhlasta löydät täältä.

Kuvia, joissa itse esiintyy, saa vapaasti jakaa sosiaalisessa mediassa, kunhan merkitsee ohessa kuvaajalle kreditit ( Kuva (c) Helmi Hytti http://helmihytti.kuvat.fi )

TamArk saunoo!

Roosa Sippola

Maaliskuussa arkkarit pääsevät saunomaan peräti kahden saunaillan voimin!

 

Fuksi, koetko olevasi jatkuvasti hämmentynyt tuon suuren ja ihmeellisen Wapun vuoksi? Ei hätää, kaikkiin kysymyksiisi vastataan haalarisaunalla tiistaina 14.3.2017 klo 18.00. Tule siis ulkoiluttamaan uusia haalareitasi, pelaamaan legendaarista Hervanta-peliä ja kuuntelemaan wappuinfoa teekkarisauna Mörrimöykylle! Vanhemmat arkkariopiskelijat ovat tervetulleita liittymään joukkoon klo 21.00 eteenpäin.

*****


Welcome to overall sauna! 
From 6.00pm till 9.00pm this event is for fuksis only, but older architecture students are welcome to join us after 9.00pm at teekkarisauna. 
See you there!


 

Ujosauna on taas täällä! Sauna lämmitetään torstaina 23.3.2017 kello 20.00 eteenpäin teekkarisauna Mörrimöykyllä. Saunomisen lisäksi illan aikana päästään muun muassa paljuun ja kuunnellaan yritysesittelyä. Tapahtuma on avoin kaikille arkkareille ja muille teekkareille, joten tervetuloa rohkeasti mukaan iloiseen illanviettoon! 

Älkää olko ujoja. Ei mekään olla.

*****

Ujosauna is here again! Welcome to enjoy warm sauna, good company and a business introduction at 8.00pm 23.3.2017 at Teekkarisauna Mörrimöykky. This event is for all TUT students.

Don't be shy. We aren't either.

TamArk palkinnoilla Jäynägaalassa

Helmi Hytti

Perjantaina 27.1.2016 juhlittiin Jäynägaalaa, jossa jaettiin toista kertaa historiassa kullitettuja Markunpäitä ja kunniamaininta onnistuneille jäynäsuosituksille noin viiden vuoden ajalta.

Tampereen arkkitehtikilta pokkasi Jäynägaalassa palkinnon sarjassa Paras passiivijäynä vuoden 2014 fuksijäynällään. Onnea TamArk ja erityisesti vuoden 2013 arkkarifuksit!

Kaikki palkinnot jakautuivat seuraavanlaisesti:
- Paras yleisen sarjan jäynä: Sukellusvenejäynä vuodelta 2011/Indecs
- Paras fuksisarjan jäynä: Hissiajokortti vuodelta 2013/Hiukkanen
- Paras puvustus: Bionerin fuksijäynä vuodelta 2013
- Paras näkyvyys: Yleisen sarjan jäynä Ankat kadoksissa vuodelta 2014/Indecs
- Paras dokumentointi: TiTen fuksijäynä vuodelta 2016
- Paras passiivijäynä: TamArkin fuksijäynä vuodelta 2014

JEEE!

Kuvat: Jukka Tuomisto (j4kku)

Jos missasit kyseisen jäynän silloin vuonna 2014, sen löytää edelleen täältä!

Puheenjohtajan vuoden päättävät kiltakuulumiset ja kiitokset

Helmi Hytti

Heippa kaikki arkkarit ja arkkarinmieliset!

Vuosi lähenee loppuaan, ja ajattelin jakaa teille vielä vuoden viimeisiä kiltakuulumisia. Alkuun vähän virallisempia juttuja: Killan materiaalimyynti kapan osalta on siirretty TUTLabiin, joka killan kapavarannon ehdyttyä ottaa omille myyntilistoilleen kapalevyä. Siihen asti hommat jatkuvat aiempaa kaavaa mukaillen: käykää TUTLabista varmistamassa kapan tilanne, maksakaa killan tilille ja näyttäkää tosite verkkopankkimaksusta TUTLabin henkilökunnalle, joka antaa teille materiaalit. Kun tilanne muuttuu, siitä tiedotetaan kyllä!

Muutoksia tulee myös piirustussalien alla sijaitsevan pienoismallipajaan, jonne on tarkoituksena luoda kokoonpanotila sekä lisätyöskentelytilaa taidekursseille. Työkaluja vaativa työskentely tulee kaiketi siirtymään kokonaan TUTLabin tiloihin. Tilannetta pyritään selkiyttämään pikimmiten, ja lisää tiedotusta aiheesta on toivottavasti luvassa laitoksemmekin puolesta viimeistään vuodenvaihteen jälkeen.

Ensi keväänä viedään läpi killan rekisteröityminen, jolloin Tampereen Arkkitehtikillasta tulee muiden TTY:n kiltojen tapaan rekisteröity yhdistys. Tämä tarkoittaa uusien sääntöjen kirjoittamista sekä perustamiskokousta – muutoin kiltatoiminta tulee jatkumaan aivan ennallaan.

Tänä vuonna on ollut vakaa tahto tehdä kiltatoiminnasta läpinäkyvämpää, ja tätä suuntaa kohti pyritään varmasti jatkossakin. Kilta ottaa jatkossakin palautetta vastaan, ja kehitysideoita voi jakaa raadille kasvotusten, osallistumalla kokouksiin, sujauttamalla palautteen valkeaan palautelaatikkoon tai laittamalla esimerkiksi killan puheenjohtajalle sähköpostia. Päätösluetteloita voidaan julkaista killan viikkotiedotteen ohella esimerkiksi killan verkkosivuilla. Pysykää aktiivisina, jakakaa ideoita – kilta on meille kaikille yhteinen, ja kaikki ovat tervetulleita sen toimintaan ja kehittämiseen mukaan!

Lopuksi haluaisin vielä kertoa teille, ketkä kaikki raativuotta 2016 ovat olleet kanssani tekemässä, ja kiittää heitä kaikkia siitä työpanoksesta, jonka jokainen on vapaaehtoisesti ja pyyteettä antanut kiltamme käyttöön.

Kiitos varapuhikselleni Iitulle siitä järkkymättömästä tuesta, jota olen sulta saanut aina vuoden alkusoitosta loppufanfaareihin asti. Kiitos myös erityisesti ryhdinkorjausliikkeistä piirustussaleilla - selkänikin kiittää. Kiitos myös vierailuluennoista ja oman perintöni jatkamisesta niiden suhteen!

Kiitos sihteerimme ja tiedotusvastaavamme Veera siitä, että jaksoit nousta aamukokouksiin sekä hoitaa killan tiedotusta antaumuksella muun muassa koostaen viikkotiedotteita.

Kiitos fuksikapteeni Annukalle, joka olet huolehtinut kiltamme fukseista yhdessä Kian kanssa sekä tuonut terapiakoira Kaapoa säännöllisesti ilahduttamaan meitä kokouksiin.

Kiitos rahastonhoitaja Jasminille killan talouden pystyssä pitämisestä sekä kaikista muista kivoista jutuista, joita lähdet kiltaa koskien aina ilolla ideoimaan!

Kiitos emäntä Rialle kaikista herkuista, erityisesti vikoista kaurasuklaakekseistä. Olet luonut toimivan mallin killan kahvihärdellin pyörittämiseen, ja sinua on myös kiittäminen kauramaidon tuomisesta osaksi kiltamme kahvihetkiä!

Kiitos yritysvastaavallemme Jannelle lukuisista soppareista ja sponsseista. Olet myös tuonut kiltaamme horisontaalista jatkuvuutta erityisesti dagen efter -aamuina.

Kiitos tapahtumavastaavamme Ama, joka järjestit mm. wapputapahtuman, raatikähminnän sekä monia muita killan tapahtumia. Kiitos myös syyskirppiksestä, erityisesti sen julisteesta, jota voimme hyödyntää myös ensi vuonna (jos tuleva raati tätä kohtalontapahtumaa lähtee järjestämään…)

Kiitos SAFA-ja TEK-yhdyshenkilöllemme Anssille, joka olet kokemuksen syvällä rintaäänellä luonut uskoa nuorehkoon raatiimme ja oikeastaan noussut raatimme omaksi maskotiksi (lämmöllä muistaen raatikähminnän graafista ilmettä).

Kiitos kv-vastaavallemme Auralle aivan huikeasta omistautumisesta kiltaa sekä ulkkareitamme kohtaan. Sun hymysi sekä raadin Whatsappiin lähettämäsi viestisi ovat tuoneet kaivattua piristystä kaamoksen keskelle.

Kiitos opintovastaavamme Aura, joka järjestit keväällä palautteenpurkupäivän ja toit European Architecture Student Assemblyn eli EASA:n lähemmäs kiltalaisia.

Kiitos excuvastaavamme Heini upeasta reissusta lähelle itään mun kotikonnuilleni (korjaus: miun kotikonnuilleni) ja erityisesti sitseistä Lappeen rannoilla. Toivottavasti palaudun excukuntoon ennen ensi syksyä.

Kiitos www-vastaavallemme Helmille siitä, että olet pitänyt kiltamme pinnalla netin syövereissä. Sun työlle tulee ensi vuodelle etsiä jatkaja, joka ylläpitää kiltamme näkyvyyttä somessa yhtä rautaisella otteella kuin sä!

Voisin kiittää isäntäämme Iidaa esimerkiksi siististä killasta tai uudesta telkkarista, mutta sen sijaan: kiitos että sä aina naurat mun hölmöille jutuilleni. Enää en ole yksin.

Kiitos päätoimittajamme Jaakko upeasta AO-lehdestä sekä Lagerstammsbladetista. Olet nostanut riman aika korkealle seuraajaasi varten – lehdet ovat olleet sekä graafisesti että juttujen tasolla todella ammattimaista laatua!

Kiitos taidetirehtöörimme Jesse siitä, että killan jokaisella tapahtumalla on ollut juliste ja persoonallinen ilme. Kiitos että olet löytänyt visuaalisen ilmeen unelmalleni eräästä haalarimerkistä, joka nyt saadaan killan merkkivalikoimaan ensi keväänä!

Kiitos yritystoimarimme Joel yrityspäivistä sekä erityisesti killan beerpong-pöydästä ja sillä pelatun pelin EKASTA VOITOSTA sua vastaan. Oon iloinen että sä jatkat mun saappaissa ensi vuonna!

Kiitos alumnivastaavallemme Kaisalle, joka olet kehittänyt alumniverkostoamme huomattavasti tänä vuonna luomalla alumniemme sähköpostilistan sekä Facebook-ryhmän. Tätä kehitystä on hyvä nyt lähteä jatkamaan!

Kiitos valokuvaajamme Kalle kiltamuistojen ikuistamisesta! Erityisesti omaksi suosikikseni on piirtynyt alkusyksyn arkkaripyramidi, jossa oli sekä ilo että muoto kohdillaan.

Kiitos fuksivastaavamme Kia siitä napakasta otteesta, jolla olet ottanut vastaan tuoreimmat kiltalaisemme. Ja kiitos heittäytymisestä Oulun AO-päivillä. Tässä killassa sä tulet aina olemaan ”se juttu”!

Kiitos Krista-Kondradimme, joka olet vaalinut perinteitä ja suositellut mulle vuosi sitten killan historiikin lukemista. Ilman historiaa ei ole tulevaisuutta, ja ehkä me vanhat ainakin yritämme sotkea näppimme killan viiskymppisten suunnitteluun, saas nähä.

Kiitos kiltakummimme Kultsi, joka olet sydämeltäsi arkkari ja annat sen myös näkyä! Kiitos erityisesti tiedon lisäämisestä raadin keskusteluissa sekä ylioppilaskunnan tortillapitoisesta vuosijuhlalahjasta…

Kiitos sitsivastaavamme Laura niistä monituisista pöytäjuhlista, jotka olet järjestänyt tänä vuonna! Kiitos myös siitä, että edustit abipäivänä mun kanssa arkkariständillä. Kilta saa olla ylpeä omasta arkkariteekkarilähettiläästään!

Kiitos liikuntavastaavamme Laura (meinasin jo laittaa Pasane) siitä, että olet nostanut kiltamme liikuntatoiminnan aivan uuteen nousuun! Kiitos esimerkiksi kyykkäsetin kunnostamisesta, Flowpark-riehasta ja liikuntavuorojen superviikon väsymättömästä pyörittämisestä.

Kiitos seppämme Lauri, joka olet vastannut pienoismallipajastamme. Ilman sua olisi tämäkin kehitys tyssännyt aika äkkiä, ja sun ammattitaidolla ollaan toivottavasti saatu meidän viestiä eteenpäin laitokselle ja TTY:lle.

Kiitos materiaalivastaavamme Maiju, joka myös olit päävastuussa tämän vuoden vuosijuhlista. Olet hoitanut materiaalimyyntiä väsymättä ja varmistanut sen, ettei kukaan jää dedisten kynnyksellä kapattomaksi.

Kiitos lukkarimme ja arkkarikulttuurivastaavamme Maria erityisesti yhdessä Venlan kanssa järjestämästäsi lauluiltamasta Hervannan palvelutalolle. Lukkariamme on ilo kuunnella sitseillä ja vujuilla, ja sun ansiosta erikoisempiakin arkkaribiisejä päätyi laululäsyyn sekä muidenkin kiltalaisten tietoon!

Kiitos markkamme Marianna, joka olet ollut minun ja Jasminin tukipilari killan taloudenpidossa. Sulta on aina voinut kysyä apua, ja saatan vielä ensi vuonna kääntyä hädän tullen sun puoleesi. Olen todella iloinen, että sinä lähdit järjestämään TamArk47-vuosijuhlia!

Kiitos arkkitehtipäivävastaavamme Sanna, joka olet oman vastuualueesi lisäksi avustanut lähes kaikkia muita raatilaisia. Kiitos myös raatikeskustelumme elävöittämisestä omalla murrepitoisella kirjoitustavallasi!

Kiitos myös te kiltalaiset, jotka olette käyneet aktiivisesti killan tapahtumissa ja tuoneet oman panoksenne raadin auttamiseksi! Erityisesti kiitos Anna Kobierskalle, joka olet auttanut meikäläistä Suomi100/SAFA125-tempauksen ideoinnissa sekä kaikissa muissa kiltanakeissa, viimeisimpänä kapavaraston muutossa. Kiitos Konsta Ryösä Kallen avustamisessa tapahtumien taltioinneissa, teidän kuvanne ovat ilo silmälle! Kiitos excutiimi, fuksien haalaritiimi, AO- sekä LB-lehtitiimit sekä kaikki te muut höpönassut, joiden kanssa minä ja raatini ollaan saatu viettää tämä vuosi.

Sydän on täynnä kiitollisuutta ja rakkautta tätä arkkariperhettä kohtaan. Vilpitön kiitos luottamuksesta, tästä vuodesta sekä ihanaa joulua ja uuttavuotta,

puheenjohtajanne Verna


Hello everybody!

The end of this year is getting closer day by day, and I wanted tell you how things are going with the guild!

First, there are important things to know: The materials sold by the guild have been moved to TUTLab. After the guild’s materials are sold out, TUTLab will sell their own foam boards. Until then, everything stays kind of the same: as international students who may not have a Finnish bank account, you can buy the materials with cash. So visit TUTLab, ask for the materials and pay them there! As the situation changes, we will let you know!

There will be some changes also with the workplace downstairs. The aim is to have a room for putting models together and extra working space for art courses. All of the work which needs tools will be located at TUTLab. More info about these changes are coming soon, I hope.

Next spring the guild will become a registered association. This means new guild rules and a constitutive meeting, but otherwise the guild will continue as it has before.

This year we have aimed to make the guild more open and transparent. This is the direction that will determine the guild also in the future. The guild is happy to receive feedback, which you can give face-to-face to the board members and officials, by attending the board meetings, leaving your notes to the white feedback box or sending the chairman email. Maybe the guild will release the list of the board decisions not only at weekly briefing but also at the website. Be active, your opinion is valued – the guild is our common thing, and everyone is welcome to develop the guild!

And before I am done, I would like to thank the people who have been there with me running this guild:

Thank you, my vice-chairman Iitu, for the help and support you have given me throughout this whole year. Thanks for getting my back straight at drawing halls every time I instead of zooming the picture lean closer to the computer forgetting everything about the working ergonomics. And thanks for the guest lectures and continuing my legacy with them!

Thank you, our secretary and communications official Veera, for getting up for almost every morning meeting and for sending every week the briefing!

Thanks, our fuksi captain Annukka for taking care of our fuksis with Kia. Thanks for cheering up all of us by bringing your dog Kaapo occasionally to our board meeting!

Thank you, our treasurer Jasmin, for taking care of the finances of the guild. It is such a joy seeing you with all the great new ideas concerning the guild!

Thank you, our hostess Ria, for all the delicacies and especially the last chocolate cookies. You have created a very well-functioning system for the coffee service, and we owe you a big thank you for bringing oat milk a part of the coffee moments at guild!

Thanks, our corporate relations official Janne, for all the sponsor contracts you have closed. You have given the guild some horizontal continuity especially in the mornings after a party.

Thank you, our events official Ama, for arranging the wappu event of the guild and many other happenings for us! Thanks for the autumn flee market and especially its poster that may be reused next year (if the next board will accept this kind of challenge…)

Thank you, our SAFA and TEK official Anssi, for giving our young board some perspective and encouragement throughout the year. You have become a sort of our board’s mascot (I may be referring to the first Pre-Christmas party and its posters).

Thank you, our international official Aura, for having been one hundred percent dedicated in helping our international students. Your smile and messages sent to board WhatsApp chat have cheered up all of us in this dark winter time.

Thank you, our student advocacy official Aura, for arranging the feedback day with the department of architecture and bringing EASA, the European Architecture Student Assembly, closer to our guild.

Thank you, our excursion official Heini, for the awesome trip to the Eastern Finland, where I originally come from. Thanks for the sitsit in Lappeenranta – hopefully I will recover by the next excursion.

Thank you, our website official Helmi, for keeping the guild on display in media. We must find a proper follower for you, who can keep up the standards in guild’s social media posts.

I could thank our host Iida for, let’s say, the clean guild room or the new television, but I will thank her for always laughing at my jokes. I feel less lonely nowadays.

Thank you, our editor-in-chief Jaakko, for the amazing magazines Arkkitehtiopiskelijalehti and Lagerstammsbladet. You have done a good job – the magazines have had both a very beautiful layout and some high-standard and professional articles.

Thank you, our art director Jesse, for creating a unique and inspiring design for every guild event. You have also found a way to illustrate my personal dream for one overall badge, which will be sold next year by the guild.

Thank you, our corporate relations official Joel, for the business fair and especially for the guild’s brand new beer pong table (and the victory in the first ever played game against you!) I am happy to hand over the guild to you next year!

Thank you, our alumni official Kaisa, for taking the guild to the next level when it comes to TUT architects! We have now our own alumn email list and Facebook group, and you leave your follower in a good place to go on!

Thank you, the guild official photographer Kalle, for capturing the moments of this year! My own special favourite of your pictures is the arch-pyramid which shows both the joy and the perfect shape all in one photo.

Thank you, our fuksi official Kia, for taking such a good care of our fuksis. And thanks for your dedication at the architect student weekend in Oulu – in this guild, you will always be ‘the thing’ for us.

Thank you, our Kondrad Krista, for keeping up the traditions and for recommending the guild history to me last year. Without history there will be no future -  maybe we old ones will try to offer our help when it comes to arranging the fiftieth annual party of the guild at 2020.

Thank you, our guild godmother Kultsi - you are truly one of us in your heart, and you are proud to show it! Thanks for the extra information in our group discussions and for the annual party present the student union gave to the guild – it was verytortilla containing.

Thank you, our sitsi official Laura, for all the sitsi parties this year! Especially I thank you for introducing the guild to the seniors of Finnish high school with me. The guild is proud to have you as a teekkari ambassador!

Thanks, our sports official Laura, for bringing the guild to the next level with the sports events! Thanks for the renewal of the kyykkä set, the visit to Flowpark and the sports super week, to name a few!

Thank you, our blacksmith Lauri, for communicating with TUTLab and the improvent ideas concerning our workspace downstairs. Without your expertise, this development would have been very little, and hopefully we have gotten our message through to our department and TUT!

Thank you Maiju, our material official, who was also responsible for the annual party of the guild this year. You have taken care of the selling of the materials so well making sure that nobody is left without – just before the deadlines.

Thank you, our culture official Maria, especially for the visit to the old-age home that you and Venla arranged. It is such a pleasure hearing you lead our singing at sitsit, and because of you we have now some more unfamiliar architecture student songs in our sitsiläsy!

Thank you, our ex-treasurer and so called markka Marianna, you have been the best support for me and Jasmin when it comes to handling the guild’s finances. You are always happy to help, and I might turn to you also later in life. I am so very happy that you will arrange the annual party for TamArk next year!

Thank you, our architect day official Sanna, you have taken care of not only your area of responsibility but also helped almost every other guild officials! And you have really invigorated the board group chat with your own personal writing style!

Also: thank you, guild members, who have participated the guild events and made an effort in order to help the board. Especially thanks to Anna Kobierska, who has been helping me with the Finland100/SAFA125 event planning and helped the board with other little things (such as moving the materials to TUTLab). Thank you Konsta Ryösä for taking such great photos at guild events! Thank you, teams behind the organizing the excursion, the fuksis’ overalls, and AO and LB magazines! And thank you all the other lovely people with whom my board and I have gotten to spend this amazing year!

My heart is filled with gratitude and love for this family of ours. A sincere thank you for the trust and for this year. Have a lovely Christmas and Happy New Year,

your chairman Verna